Aller au contenu principal
Belgium - NL

VRAGEN EN ANTWOORDEN

1. Wat is een aandeelhoudersplan voor werknemers? 
Een aandeelhoudersplan voor werknemers is een kapitaalverhoging voorbehouden aan de werknemers van een bedrijf of een groep. Via een dergelijk plan kunnen in aanmerking komende medewerkers tegen gunstige voorwaarden aandelen van hun eigen onderneming verwerven. 

2. Zal een dergelijk aanbod elk jaar worden herhaald? 
Dit is het tweede plan op twee jaar tijd. Dit bewijst dat de Groep in de komende jaren van plan is nog andere projecten aan te bieden. De regelmaat ervan kan niet worden gegarandeerd.

3. Wie mag inschrijven? 
Alle werknemers met een arbeidscontract in een in aanmerking komend bedrijf van de Groep en met minstens 24* maanden erkende anciënniteit op de slotdag van de inschrijvingsperiode, m.a.w. op 22 juni 2022, en die op die dag nog in dienst zijn, komen in aanmerking voor deelname aan het plan. 

* Opmerking: In bepaalde landen gelden beperkingen wat betreft de voorwaarden om in aanmerking te komen, zie het Plaatselijke supplement.

4. Wanneer kunt u inschrijven? 
Er kan uitsluitend worden ingeschreven van 8 en 22 juni 2022 (23.59 uur CET- Centraal Europese Tijd). 

5. Hoe kan ik inschrijven? 
Inschrijven gebeurt online met een speciaal voor deze actie gecreëerde tool, waarbij de inschrijver zijn/haar persoonlijke identificatiecodes ("login") gebruikt die hij via e-mail of per brief (als het e-mailadres niet bekend is) heeft ontvangen. Werknemers die persoonlijk noch op het werk over een internetverbinding beschikken, kunnen echter een inschrijvingsformulier invullen dat zij bij de HR-contactpersoon van hun bedrijf kunnen aanvragen. Om geldig te zijn moet het formulier worden ingevuld, ondertekend en vóór afloop van de inschrijvingsperiode op 22 juni 2022 om 23.59 uur CET (datum van poststempel geldt als bewijs), worden overgemaakt aan de plaatselijke HR-contactpersoon. 

6. Ik ben mijn codes kwijt. Wat moet ik doen?
Voor die werknemers kunnen de plaatselijke contactpersonen in de inschrijvingstool een nieuw wachtwoord aanmaken. Werknemers kunnen tijdens de inschrijvingsperiode ook een email sturen naar [email protected] als ze hulp nodig hebben om verbinding te maken of zich te inschriven.

7. Kan ik mijn inschrijving wijzigen/annuleren? 
Werknemers kunnen hun inschrijving online wijzigen tot en met 22 juni 2022, de laatste dag van de inschrijvingsperiode. Na afloop van deze inschrijvingsperiode is geen wijziging meer mogelijk en is de inschrijving definitief. De werknemers moeten het volledige bedrag van hun belegging betalen. 

8. Wat als ik de groep verlaat? 
Een werknemer die na afloop van de inschrijvingsperiode de groep verlaat, komt in aanmerking. Zijn deelnemingsbewijzen in het BBF worden op het ogenblik van zijn vertrek, beschikbaar gesteld en kunnen worden teruggekocht. 

9. Hoeveel bedraagt de minimale investering? 
Het minimum bedrag dat kan worden geïnvesteerd bedraagt één aandeel L’Oréal. 

10. Hoeveel bedraagt de maximale inschrijving per werknemer? 
De maximale investering bedraagt 50 aandelen L’Oréal met beperking tot 25 % van het bruto jaarloon over 2022.

11. Wat betekent "bruto jaarloon"? 
Het bruto jaarloon bestaat uit het normale jaarloon, premies, gestorte bonussen of WPS over 2022. 

12. Wat als ik de drempel van 25% van mijn bruto jaarloon overschrijd? 
Met de ondertekening van het inschrijvingsformulier (online of op papier) verbindt de werknemer zich ertoe niet meer dan het maximaal toegelaten bedrag te beleggen. Als hij deze limiet niet respecteert, loopt hij het risico dat zijn inschrijvingsaanvraag wordt verminderd. 

13. Wanneer krijg ik de werkgeversbijdrage? 
De aandelen op grond van de werkgeversbijdrage worden gestort aan het einde van de blokkeringsperiode, dus rond 26 juli 2027. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden (zie het plaatselijke supplement). 

14. Wat zijn de gevallen van deblokkering? 
Raadpleeg uw plaatselijk supplement, waarin alle in uw land geldende gevallen worden vermeld. 

15. Hoe komt een medewerker te weten hoeveel aandelen hij heeft? 
Bij zijn inschrijving online ontvangt de werknemer een ontvangstbevestiging waarin het bedrag waarvoor hij heeft ingeschreven, wordt bevestigd. Elke werknemer die heeft ingetekend, zal in juli 2022 een bericht ontvangen waarin het aan hem toegekende aantal deelnemingsbewijzen wordt gepreciseerd. In de loop van het eerste kwartaal van 2023 zal hij tevens een rekeningafschrift met een overzicht van zijn vermogen ontvangen. Bovendien hebben de aandeelhouders-werknemers via het BBF toegang tot de website van Amundi, www.amundi-ee.com, zodat zij hun rekening kunnen raadplegen en hun beschikbaar vermogen beheren. 

16. Hoe werkt de deblokkering? 
De plaatselijke contactpersoon geeft toestemming tot deblokkering op basis van de lokale gevallen. Hij stelt het dossier samen met daarin de relevante elementen en stuurt de uit te voeren deblokkeringen door naar Amundi ESR. 

17. Is het mogelijk om slechts een deel te deblokkeren? 
Ja. U kunt de deblokkering vragen van alle of van een deel van de aandelen waarop u heeft ingeschreven en die geblokkeerd zijn. Een reden voor vervroegde deblokkering kan slechts éénmaal worden ingeroepen: als de werknemer naar aanleiding van een vervroegde deblokkering slechts een deel van zijn vermogen deblokkeert, blijft de rest geblokkeerd tot het einde van de blokkeringsperiode, tenzij zich een ander geval van vervroegde deblokkering voordoet. 

18. Wat is een dividend? 
Een dividend is het deel van de winst dat de onderneming aan haar aandeelhouders uitkeert. Deze uitkering gebeurt niet automatisch elk jaar: het dividend hangt af van de resultaten van de Groep en van de beslissing van de Algemene aandeelhoudersvergadering. 

19. Worden de dividenden geblokkeerd? 
Voor werknemers die hun aandelen via het BBF houden, wordt het ontvangen dividend toegevoegd aan de waarde van hun deelnemingsbewijzen en blijft dus geblokkeerd. 

20. Wat is een meerwaarde/minderwaarde? 
De meerwaarde is het verschil tussen de verkoopprijs van de gehouden aandelen en de initiële investering. Een positief verschil tussen deze twee waarden betekent dat de werknemer een meerwaarde heeft geboekt. In het tegengestelde geval spreken we van een verlies of minderwaarde.





.