Aller au contenu principal
Czech Republic - CZE

ODPOVĚDI NA VAŠE DOTAZY

1. Co je Program zaměstnaneckých akcií? 
Program zaměstnaneckých akcií je způsob navýšení kapitálu, vyhrazený zaměstnancům společnosti nebo Skupiny. Tento plán nabízí způsobilým zaměstnancům možnost získat akcie společnosti za zvýhodněných podmínek.
2. Bude tato nabídka obnovována každý rok ?
Toto je již třetí program od roku 2018. To svědčí o vůli Skupiny nabízet pravidelně další programy v nadcházejících letech, i když ne ve stanovených intervalech.
3. Kdo může upisovat?
K upisování mají nárok zaměstnanci, kteří jsou zaměstnanci Skupiny ke dni ukončení úpisu, tedy ke 22. června 2022, a zároveň k tomuto datu pracují pro skupinu minimálně 24 měsíců*.

* Poznámka: V některých zemích jsou omezené podmínky způsobilosti, viz Místní dodatek.
4. Kdy upisovat?
Upisovat lze pouze od 8. do 22. června 2022 (23:59 CET).
5. Jak mohu upsat akcie?
Upisování probíhá on-line pomocí nástroje pro upisování, vytvořeného pro tuto operaci, který používá identifikační údaje osob ("login"), které budou zaměstnanci sděleny e-mailem nebo poštou (pokud neuvedl e-mail). Zaměstnanci, kteří nemají možnost pracovního nebo soukromého internetového připojení, mohou na vyžádání vyplnit upisovací formulář na HR oddělení. Aby byl tento formulář platný, musí být vyplněn, podepsán a zaslán místnímu pracovníkovi HR před ukončením upisovacího období, tedy do 22. června 2022 23:59 CET, přičemž rozhodující je razítko pošty.
6. Ztratil(a) jsem své údaje, co mohu dělat?
Místní pracovníci HR mohou v upisovacím nástroji zaměstnanci vygenerovat nové heslo. Zaměstnanci mohou také poslat e-mail na adresu [email protected] během období předplatného, pokud by potřebovali pomoc při připojování nebo přihlašování.
7. Mohu svůj úpis změnit / zrušit?
Zaměstnanci mohou svůj úpis měnit on-line až do posledního dne upisovacího období, tj. do 22. června 2022. Po skončení upisovacího období již nebude možné provádět žádné změny a úpis bude nevratný. Zaměstnanci budou povinni uhradit celou svoji investici.
8. Co se stane, když ze skupiny odejdu?
Pokud zaměstnanec odejde ze Skupiny po skončení upisovací doby, práva mu nezanikají. Jeho podíly v podnikovém investičním fondu budou k dispozici v okamžiku jeho odchodu a mohou být odkoupeny.
9. Jaká je minimální investice?
Minimální investovaná částka odpovídající jedné akcii L’Oréal.
10. Jaká je maximální možná výše úpisu zaměstnance?
Maximální investice je 50 akcií L’Oréal v maximální hodnotě 25 % roční hrubé mzdy za rok 2022.
11. Co znamená "hrubá roční mzda"?
Hrubou roční mzdu tvoří roční mzda, prémie, vyplacené bonusy nebo WPS za rok 2022.
12. Co se stane, když překročím strop 25 % hrubé roční mzdy?
Každý zaměstnanec se zavazuje dodržet tento strop, a to podpisem (on-line nebo v papírové formě) na upisovacím formuláři. Pokud toto omezení nedodrží, jím požadovaná upisovaná částka může být snížena.
13. Kdy dostanu své akcie zdarma?
Akcie zdarma budou poskytnuty na konci blokačního období, to znamená kolem 26. července 2027, s výhradou několika podmínek (viz Místní dodatek).
14. V jakých případech budou akcie odblokovány?
Viz "Místní dodatek", ve kterém jsou uvedeny všechny možné případy.
15. Jak bude zaměstnanec informován o akciích, které vlastní?
Při upisování on-line dostane zaměstnanec potvrzení o přijetí, potvrzující upsanou částku. Každý zaměstnanec, který upsal své akcie, v července 2022 obdrží dopis, ve kterém bude specifikován počet jemu náležících podílů. V průběhu prvního čtvrtletí 2023 dostane také výpis z účtu, ve kterém budou uvedena všechna jeho aktiva. Zaměstnanci-akcionáři budou mít dále prostřednictvím podnikového investičního fondu přístup na internetové stránky Amundi, www.amundi-ee.com, kde budou moci svá aktiva kontrolovat a spravovat.
16. Jak mohu své akcie odblokovat ?
Uvolnění povoluje lokální pracovník, a to v závislosti na místních případech. Vytvoří spis s příslušnými údaji a předá Amundi ESR k odblokování.
17. Je možné odblokovat pouze část?
Ano. Je možné požádat o uvolnění všech nebo části upsaných a blokovaných akcií. Důvod pro uvolnění však může být použit pouze jednou: pokud v případě předčasného uvolnění zaměstnanec odblokuje pouze část svých aktiv, zbývající část bude blokována až do dne splatnosti, s výjimkou použití jiného případu předčasného uvolnění.
18. Co je dividenda?
Dividenda odpovídá podílu na zisku, který společnost rozděluje svým akcionářům. Tato platba není každý rok automatická: závisí na výsledcích Skupiny a na rozhodnutí valné hromady akcionářů.
19. Jsou dividendy blokovány?
U akcií držených prostřednictvím podnikového investičního fondu přijaté dividendy zvyšují hodnotu podílů a jsou blokovány.
20. Co je zisk/ztráta?
Zisk odpovídá rozdílu mezi prodejní cenou vlastněných akcií a počáteční investicí. Pokud je rozdíl kladný, zaměstnanec-akcionář dosáhl zisku. V opačném případě utrpěl ztrátu.





.