Aller au contenu principal
Denmark

FAQ

1. Hvad er en medarbejderaktieordning?
En medarbejderaktieordning er en kapitalforøgelse forbeholdt medarbejderne i et selskab eller en koncern. Disse ordninger giver de berettigede medarbejdere mulighed for at købe aktier i deres selskaber på fordelagtige vilkår.
2. Vil denne ordning blive tilbudt hvert år?
Det er anden gang på to år, at denne ordning tilbydes. Dette vidner om koncernens vilje til regelmæssigt at tilbyde flere ordninger i fremtiden uden, at der nødvendigvis gives nogen garanti for hyppigheden.
3. Hvem kan tegne aktier?
Medarbejdere med en ansættelseskontrakt hos et berettiget selskab i koncernen, og som har arbejdet i mindst 24* måneder på den dato, hvor tegningsperioden slutter, dvs. den 22. juni 2022, og som stadigvæk er ansat den dato.

* Bemærk: I visse lande er der krav til betingelserne for at drage fordel af ordningen (se de lokale tillægsregler).
4. Hvornår kan man købe aktierne?
Tegningsperioden løber fra den 8. juni til den 22. juni 2022 (kl. 23.59 CET- Central European Time).
5. Hvordan køber man aktierne?
Man køber aktierne online gennem et aktietegningsprogram, som er specielt udviklet til kampagnen ved hjælp af personlige loginoplysninger (brugernavn og adgangskode), som sendes forinden pr. e-mail eller med posten (hvis e-mail-adressen ikke er oplyst). De medarbejdere, der ikke har en internetforbindelse (hverken derhjemme eller på arbejdet) kan dog udfylde en tegningsformular ved at rette henvendelse til kontaktpersonen i den lokale personaleafdeling. For at denne formular skal være gyldig, skal den udfyldes, underskrives og sendes til kontaktpersonen i den lokale personaleafdeling, før tegningsperioden er udløbet, dvs. senest kl. 23.59 (CET) den 22. juni 2022.
6. Jeg har mistet mine loginoplysninger, hvad gør jeg?
Kontaktpersonerne i den lokale personaleafdeling kan generere en ny adgangskode til medarbejderen i aktietegningsprogrammet. Medarbejdere kan også sende en e-mail til [email protected] i abonnementsperioden, hvis de har brug for hjælp til at oprette forbindelse eller til at abonnere.
7. Kan man ændre/annullere et køb?
Medarbejderne kan ændre deres køb online indtil den sidste dag i aktietegningsperioden, dvs. den 22. juni 2022. Efter denne periode kan man ikke længere foretage nogen ændringer, og købet kan ikke trækkes tilbage. Medarbejderne skal betale det samlede beløb for deres investering.
8. Hvad sker der, hvis jeg forlader koncernen?
Hvis en medarbejder forlader koncernen efter udløbet af tegningsperioden, er han/hun berettiget. Hans/hendes andele i medarbejderinvesteringsforeningen frigives, når han/hun forlader koncernen og kan købes tilbage.
9. Hvad er det mindste, man kan investere?
Det mindste, man kan investere, er det der svarer til én L’Oréal-aktie.
10. Hvad er det højeste, man kan investere?
Det højeste, man kan investere, er 50 L’Oréal-aktier, dog maks. 25 % af bruttoårslønnen for 2022.
11. Hvad mener man med ”bruttoårsløn”?
Bruttoårslønnen svarer til årslønnen inkl. løntillæg og bonusser, der er udbetalt, eller WPS i 2022.
12. Hvad sker der, hvis jeg overskrider den maksimale grænse på 25 % af min bruttoårsløn?
Hver medarbejder forpligter sig til at overholde den maksimale grænse, når han/hun underskriver (digitalt eller på papir) sin tegningsformular. Risikoen er, at det anmodede tegningsbeløb sænkes, hvis dette ikke overholdes.
13. Hvornår modtager jeg arbejdsgiverbidraget?
L’Oréal uddeler de gratis aktier efter endt blokeringsperiode, dvs. omkring den 26. juli 2027 på visse betingelser (se de lokale tillægsregler).
14. Hvordan kan man indfri aktierne før tid?
Læs de lokale tillægsregler for at finde ud af, hvilke regler der gælder i dit land.
15. Hvordan bliver medarbejderen informeret om, de aktier han/hun ejer?
Når medarbejderen køber aktierne online, modtager han/hun en kvittering med en bekræftelse på det antal aktier han/hun har anmodet om. Hver medarbejder, der har købt aktier, modtager et brev i juli 2022 med angivelse af, hvor mange aktier han/hun har fået tildelt. Medarbejderen modtager endvidere en kontoudskrift i løbet af første kvartal af 2023 med en oversigt over alle sine aktiver.
16. Hvordan indfrier man aktierne?
Den lokale kontaktperson giver tilladelse til indfrielse af aktierne før tid, afhængig af de lokale regler, og samler alle de relevante elementer, som sendes til den respektive bank med henblik på indfrielse.
17. Kan man indfri en del af aktiverne?
Ja. Man kan bede om indfrielse af alle eller nogle af de købte og blokerede aktier. Man kan dog kun anmode om indfrielse én enkelt gang. Hvis medarbejderen beder om fremskyndet indfrielse af nogle af sine aktier, forbliver resten af hans/hendes aktier således blokeret indtil udløbsdatoen, medmindre han/hun er berørt af en anden situation, som giver ham/hende ret til at bede om fremskyndet indfrielse.
18. Hvad er en dividende?
Dividender svarer til dele af udbyttet, som virksomheden uddeler til sine aktionærer. Dette udbytte fordeles ikke automatisk hvert år, det afhænger af koncernens resultater, og hvilken beslutning der træffes på aktionærernes generalforsamling.
19. Er dividenderne også blokeret?
Nej, ikke for de medarbejdere, der har direkte aktier, da dividenderne overføres til deres bankkonti.
20. Hvad er kursgevinst/kurstab?
Kursgevinst er forskellen mellem aktiernes salgspris og den oprindelige investering. Hvis forskellen mellem de to værdier er positiv, har medarbejderaktionæren opnået en kursgevinst. I modsat fald, vil det være et kurstab.





.