Aller au contenu principal
Estonia

KKK

1. Mis on töötajate osalusplaan?
Töötajate osalusplaan seisneb ettevõtte või kontserni põhivarade suurendamises üksnes töötajate jaoks väljatöötatud programmi alusel. Need plaanid pakuvad programmis osalemiseks kvalifitseeruvatele töötajatele võimaluse oma ettevõtte aktsiate omandamiseks soodustingimustel. 

2. Kas see pakkumine tuleb iga-aastaselt kordamisele?
Käesolev plaan on teine kahe aasta jooksul. See on märk kontserni soovist pakkuda ka tulevastel aastatel süsteemselt välja plaane, ilma et need tarvitseks seejuures järgida mis tahes korralist intervalli.


3. Kes võib märkida?
Plaanis osalemiseks kvalifitseeruvad kõik kontserni koosseisu kuuluvates ettevõtetes töölepingu alusel töötavad töötajad staažiga märkimise lõppemise kuupäeva, 2022. aasta 22. juuni seisuga vähemalt 24* kuud ja kes on sel kuupäeval jätkuvalt tööl.

* Meelespea: Mõnede riikidega seonduvad erandid kvalifitseeritavuse osas, mida on kirjeldatud dokumendis „Kohalik lisa“.

4. Millal märkida? 
Märkimine on võimalik üksnes alates 8.–22. juuni 2022 a (23.59 – Kesk-Euroopa aja järgi).

5. Kuidas märkida? 
Märkimine toimub online, otstarbekohaselt selle operatsiooni jaoks loodud märkimistööriista kasutamisel, logides selleks sisse isikukohaste kasutajaandmete abil („login“), mis saadetakse e-posti või tavaposti (kui e-posti pole näidatud) teel. Samas on töötajatel, kellel pole ei tööalaselt ega ka isiklikku internetiühendust, võimalus ühtviisi veel ka märkimisankeedi täitmiseks, mis on küsimise peale saadaval üksuse personalitöötaja käest. Valideerimiseks on vajalik esitada nimetatud vorm täidetud ja allkirjastatud kujul adresseerituna kohalikule personalitöötajale enne märkimisperioodi lõppemist 22. juuni kell 23.59 CET (Kesk-Euroopa aja järgi), mida kinnitab kuupäev postitemplil.

6. Kuidas toimida, kui olen oma koodid ära kaotanud?
Kohalikel personalitöötajatel on võimalus uue salasõna loomiseks töötaja jaoks märkimisrakenduses. Kui töötajad vajavad ühenduse loomisel või tellimisel abi, võivad töötajad tellimisperioodi jooksul saata ka e-posti aadressile [email protected].

7. Kas mul on võimalus oma märkimise muutmiseks või tühistamiseks? 
Töötajatel on võimalus oma märkimise muutmiseks online kuni märkimise lõppemiseni 22. juuni 2022. a. Pärast märkimisperioodi lõppemist muudatuste sisseviimine enam võimalik ei ole ja edasine märkimine on kehtetu. Töötajatel tuleb tasuda oma investeeringu eest täies mahus. 

8. Mis juhtub siis, kui mul tuleb kontsernist lahkuda? 
Töötaja lahkumine kontsernist tema kvalifitseerumist ei muuda. Lahkuva töötaja FCPE aktsiad vabanevad seoses töötaja lahkumisega ja võidakse välja osta. 

9. Kui suur on vähim investeerimise summa? 
Investeerimise vähim summa on üks L’Oréali aktsia.

10. Kui palju saab üks töötaja maksimaalselt märkida? 
Maksimaalne investeering on 50 L’Oréali aktsiat, kuid mitte rohkem kui 25% teie 2020. aasta brutotöötasust.

11. Mis tähendust kannab termin „aastane brutotöötasu“? 
Termin aastane brutotöötasu kannab aastapalga, preemiate, boonuste või WPS-de tähendust 2020. aasta lõikes.

12. Mis juhtub, kui ületan aastase brutotöötasu 25% piiri?
Kõik töötajad kohustuvad järgima nimetatud piiri allkirjastades selleks (interneti teel või paberkandjal) oma märkimisbülletääni. Nimetatud piirangu mitte järgimisega kaasneb töötaja märkimistaotluse piiramise oht.

13. Mis hetkel saan ma kätte mulle firma poolt antava osa? 
Firma poolt omistatavad aktsiad muudavad omanikku blokeerimisperioodi lõppedes, st umbes 26. juuli paiku 2027. aastal, seda mõnede eranditega, mida on kirjeldatud dokumendis „Kohalik lisa“. 

14. Millised on vabastamise tingimused? 
Tutvumiseks kõikide, teie riigis kehtivate vabastamise juhtudega lugege teavet teie riigile laienevas dokumendis „Kohalik lisa“. 

15. Kuidas informeeritakse töötajat tema valduses olevatest aktsiatest?
Märkimisel interneti teel saadetakse töötajale laekumise kohta ametlik kinnitus koos märgitud summaga. Kõikidele märkinud töötajatele saadetakse 2022. a juuli kiri, millel on näidatud töötajale omistatud osakute täpne arv. Ühtviisi saadetakse töötajale 2023. aasta esimese kvartali jooksul konto väljavõte ülevaatega tema vahendite koosseisust. Lisaks sellele on aktsionäridest töötajatel võimalus ühtviisi veel ka FCPE ülene juurdepääs Amundi veebilehele aadressil www.amundi-ee.com, mis võimaldab neile nende konto jälgimise ning nende osaks olevate vabade vahendite haldamise. 

16. Kuidas toimub vabastamine? 
Vabastamisloa annab piirkonnavolinik, kes koostab ühtviisi ka toimiku otstarbekohaste elementidega ja edastab Amundi ESR-le teabe vabastamiste kohta.

17. Kas vabastada on võimalik ka osade kaupa?
Jah. Võimalik on taotleda märgitud ja blokeeritud aktsiate täiemahulist või osalist vabastamist. Samas on tuginemine vabastamise põhjusele kasutatav vaid ühe korra: seonduvalt vahendite osalise ennetähtaegse vabastamisega töötaja poolt jääb ülejäänud osa tähtajaliselt blokeerituks, välja arvatud juhul kui sellele laienevad mõned muud ennetähtaegse vabastamise juhud.

18. Mis on dividend? 
Termin dividend kannab äriühingu poolt oma aktsionäridele väljamaksmisele kuuluva kasumi osa tähendust. See ülekanne ei toimu igal aastal automaatselt: see sõltub kontserni tulemustest ja aktsionäride üldkogu otsusest.

19. Kas dividendid on blokeeritud? 
FCPE fondis olevate aktsiate osas suurendavad saadud dividendid osakute väärtust ning on blokeeritud. 

20. Mis tähendust kannavad terminid kapitali kasv/kaotus? 
Termin kapitali kasv kannab omatavate aktsiate müügihinna ja alginvesteeringu vahe tähendust. Kui erinevus nende kahe vahel on positiivne, on töötajast aktsionär kasumis. Vastasel juhul kannab töötajast aktsionär kahjumit.





.