Aller au contenu principal
Finland - FI

Usein tehtyjä kysymyksiä

1. Mikä on työntekijöiden osakkuusohjelma ? 
Työntekijöiden osakkuusohjelma on yhtiön pääomankorotushanke, joka on varattu yhtiön tai konsernin työntekijöille. Tällaiset ohjelmat tarjoavat osallistumaan oikeutetuille työntekijöille mahdollisuuden ostaa yhtiön osakkeita edullisilla ehdoilla.

2. Tarjotaanko tämä mahdollisuus joka vuosi ? 
Tämä ohjelma on toinen kahden vuoden kuluessa. Se osoittaa, että konserni haluaa tarjota ohjelmaa muinakin vuosina takaamatta kuitenkaan, kuinka usein se tapahtuu.
3. Kuka voi tehdä merkinnän? 
Merkintäoikeus on kaikilla konsernin työntekijöillä,  joiden työsuhde on jatkunut vähintään  24* kuukautta merkinnän päättymispäivinä eli 22. kesäkuuta 2022 ja jotka ovat kyseisenä päivänä edelleen yhtiön palveluksessa. 

* Huomaa: Joissain maissa voi olla rajoituksia kelpoisuusehtoihin, katso paikallista liitettä.

4. Koska merkintä tehdään ? 
Merkinnän voi tehdä vain välillä 8.–22. kesäkuuta 2022 (23h59 CET- Central European Time). 

5. Miten merkintä tehdään? 
Merkintä tehdään verkossa operaatiota varten luodulla soveluksella käyttäjän tunnusten avulla ("kirjautumistunnus" ja "salasana"), jotka on lähetetty sähköpostilla tai postitse (jos sähköpostia ei ole annettu).  Jos työntekijällä ei ole sähköpostia työssä tai kotona, hän voi pyynnöstä täyttää merkintälomakkeen paikallisen yksikön henkilöstöhallinnon yhteyshenkilön luona. Jotta merkintä olisi pätevä, tämä lomake täytyy täyttää, allekirjoittaa ja lähettää paikallisen henkilöstöhallinnon yhteyshenkilölle ennen merkintäajan loppua 22. kesäkuuta 2022 kello 23 h 59 CET, postileima osoittaa lähetysajan. 

6. Olen hukannut tunnukseni, miten toimia ? 
Paikalliset henkilöstöhallinnon yhteyshenkilöt voivat luoda käyttäjille uuden salasanan merkintäsovelluksessa. Työntekijät voivat myös lähettää tilauksen aikana sähköpostia osoitteeseen [email protected], jos he tarvitsevat apua yhteyden muodostamisessa tai tilaamisessa.

7. Voinko muuttaa merkintääni  tai perua sen ? 
Työntekijät voivat muuttaa merkintäänsä merkintäjakson viimeisen päivään saakka 22. kesäkuuta 2022. Merkintäjakson loputtua merkintää ei voi muuttaa tai perua. Työntekijöiden täytyy maksaa sijoituksensa täysimääräisenä. 

8. Mitä tapahtuu, jos lähden konsernin palveluksesta? 
Jos työntekijä poistuu konsernin palveluksesta merkintäajan jälkeen, hän saa osallistua ohjelmaan.  Hänen FCPE-osuutensa ovat lunastettavissa heti, kun hän poistuu konsernin palveluksesta. 

9. Mikä on minimisijoitus? 
Minimisijoitus on yksi L’Oréal-osake. 

10.  Mikä on työntekijäkohtainen maksimisijoitus ? 
Maksimisijoitus on 50 L’Oréal-osaketta, rajana kuitenkin  25 % bruttovuosituloista vuonna  2022.
11. Mitä tarkoitetaan "bruttovuosituloilla" ? 
Bruttovuositulot koostuvat vuosipalkasta, lisistä ja vuonna 2022 maksetuista bonuksista. 

12. Mitä tapahtuu, jos ylitän bruttovuositulojeni maksimikaton 25 % ?
Jokainen työntekijä sitoutuu noudattamaan kattoa allekirjoittaessaan (verkossa tai paperilla) merkintälomakkeensa.  Jos tätä rajaa ei noudateta, merkintää voidaan laskea.   

13. Koska saan hyvitysosakkeeni ? 
Hyvitysosakkeet luovutetaan jäädytysajan lopussa eli noin 26. heinäkuuta 2027 määrätyillä ehdoilla (katso paikallista liitettä). 

14.  Millaisia osakkeiden  vapautustapauksia on olemassa? 
Katso paikallisesta liitteestä kaikki omaa maatasi koskevat tapaukset.  

15. Miten työntekijä saa tietää omista osakkeistaan? 
Tehtyään merkinnän työntekijä saa vastaanottokuittauksen, jossa merkintäsumma vahvistetaan. Kaikki merkinnän tehneet työntekijät saavat heinäkuussa 2022 kirjeen, jossa ilmoitetaan heille kuuluvat osuudet.  Työntekijät saavat myös vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä tiliotteen, jossa on yhteenveto kaikista varoista.  Lisäksi FCPE-rahaston kautta työntekijäosakkailla on pääsy myös Amundin sivustolle www.amundi-ee.com, jonka avulla he voivat katso ja hoitaa omia varojaan. 

16. Miten varojen vapautus tehdään? 
Paikallinen yhteyshenkilö antaa varojen vapautusluvan paikallisten tapausten perusteella, hän laatii asiaa koskevan kansion tarvittavien elementtien kanssa ja lähettää sen Amundi ESR:lle varojen vapauttamista varten.

17. Voinko vapauttaa vain osan varoista? 
Kyllä. Voit pyytää merkittyjen ja jäädytettyjen osakkeiden  vapauttamista kokonaan tai osittain.  Vapausperustetta voi kuitenkin käyttää vain kerran:  jos osa varoista on vapautettu, loput niistä ovat edelleen jäädytettyinä, ellei jotain muuta syytä käytetä vapauttamaan ne ennen määräaikaa. 

18. Mikä on osinko ? 
Osinko vastaa osuutta voitosta, jonka yhtiö jakaa osakkailleen.  Tämä maksu ei tapahdu automaattisesti vuosittain: se riippuu konsernin tuloksesta ja yhtiökokouksen päätöksestä. 

19. Ovatko osingot jäädytettyjä? 
FCPE-rahaston kautta pidettävien osuuksien kohdalla saatu osinko sijoitetaan lisäämään rahaston jäädytettyjen osuuksien arvoa. 

20. Mitä tarkoittaa voitto/tappio? 
Voitto tarkoittaa eroa halussa pidettävien osakkeiden myyntihinnan ja alkusijoituksen välillä.  Jos ero on positiivinen, työntekijä saa voittoa. Päinvastaisessa tilanteessa kyseessä on tappio.





.