Aller au contenu principal
Greece

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Τι είναι το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στους εργαζομένους;
Ένα πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στους εργαζομένους είναι μια αύξηση κεφαλαίου ειδικά για τους εργαζόμενους μιας εταιρείας ή ενός ομίλου. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν στους επιλέξιμους εργαζόμενους την ευκαιρία να αγοράσουν μετοχές των εταιρειών τους με προνομιακούς όρους.

2. Αυτή η προσφορά θα προτείνεται κάθε χρόνο;
Αυτό το πρόγραμμα είναι το τρίτο  μέσα σε πέντε χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, ο Όμιλος επιδεικνύει τη βούλησή του να προτείνει τακτικά διάφορα προγράμματα μέσα στα επόμενα χρόνια, χωρίς όμως να διασφαλίζει την περιοδικότητά τους.

3. Ποιος μπορεί να εγγραφεί;
Επιλέξιμοι είναι οι εργαζόμενοι που έχουν σύμβαση εργασίας με μια εταιρεία του Ομίλου, που διαθέτουν τουλάχιστον 24* μήνες αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας στις 22 Ιουνίου 2022, ημερομηνία λήξης της περιόδου εγγραφών, και οι οποίοι συνεχίζουν να είναι εργαζόμενοι της εταιρίας τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

* Προσοχή: Σε ορισμένες χώρες ισχύουν περιορισμοί σχετικά με τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, βλ. τοπική προσθήκη.

4. Πότε πραγματοποιείται η εγγραφή;
Οι εγγραφές θα είναι ανοικτές αποκλειστικά από τις 8 έως τις 22 Ιουνίου 2022 (23.59 CET- Ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

5. Πώς γίνεται η εγγραφή;
Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ενός εργαλείου που δημιουργήθηκε για τη δράση, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά αναγνωριστικά («συνθηματικό» και «κωδικός πρόσβασης») τα οποία διαβιβάστηκαν μέσω ηλεκτρονικού ή παραδοσιακού ταχυδρομείου (αν δεν συμπληρώθηκε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Ωστόσο, οι εργαζόμενοι που δεν διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο, είτε επαγγελματική είτε προσωπική, μπορούν να συμπληρώσουν το σχετικό δελτίο εγγραφής, εφόσον το ζητήσουν από τον εκπρόσωπο του τμήματος Ανθρώπινων Πόρων της θυγατρικής εταιρίας. Προκειμένου να θεωρείται έγκυρο, το συγκεκριμένο δελτίο πρέπει να συμπληρωθεί, να υπογραφεί και να αποσταλεί στον εκπρόσωπο του τοπικού τμήματος Ανθρώπινων Πόρων πριν την ημερομηνία λήξης της περιόδου εγγραφών, δηλαδή τις 22 Ιουνίου 2022, ώρα 23.59 CET, με αποδεικτικό ημερομηνίας αποστολής τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

6. Έχασα τους κωδικούς μου, τι μπορώ να κάνω;
Οι εκπρόσωποι του τοπικού τμήματος Ανθρώπινων Πόρων μπορούν να δημιουργήσουν έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον εργαζόμενο στο εργαλείο εγγραφής. Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να στείλουν ένα email στο [email protected] κατά τη διάρκεια της περιόδου συνδρομής σε περίπτωση που χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια για να συνδεθούν ή να εγγραφούν.

7. Μπορώ να τροποποιήσω ή να ακυρώσω την εγγραφή μου;
Οι εργαζόμενοι μπορούν να τροποποιήσουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά έως την τελευταία ημέρα της περιόδου εγγραφών, στις 22 Ιουνίου 2022. Εφόσον λήξει η περίοδος εγγραφών, καμία τροποποίηση δεν θα είναι πλέον εφικτή και η εγγραφή είναι αμετάκλητη. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν πλήρως το ποσό της επένδυσής τους.

8. Τι θα συμβεί αν φύγω από τον Όμιλο;
Αν ένας εργαζόμενος αποχωρήσει από τον Όμιλο μετά τη λήξη της περιόδου εγγραφών είναι επιλέξιμος. Τα μερίδιά του στο FCPE θα καταστούν διαθέσιμα τη στιγμή της αποχώρησής του και θα μπορούν να εξαγοραστούν. 

9. Ποια είναι η ελάχιστη επένδυση;
Το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι η αξία μιας μετοχής L’Oréal.

10. Ποιο είναι το μέγιστο ποσό εγγραφής ανά εργαζόμενο; 
Η μέγιστη επένδυση ανέρχεται σε 50 μετοχές L’Oréal με όριο το 25% των ετήσιων μεικτών αποδοχών για το 2022.

11. Τι νοείται ως «μεικτές ετήσιες αποδοχές»; 
Οι μεικτές ετήσιες αποδοχές αποτελούνται από τις ετήσιες αποδοχές, πριμοδοτήσεις, καταβαλλόμενα μπόνους ή WPS για το 2022. 

12. Τι θα συμβεί αν ξεπεράσω το όριο του 25% των μεικτών ετήσιων αποδοχών μου; 
Κάθε εργαζόμενος δεσμεύεται να τηρήσει το συγκεκριμένο ανώτατο όριο υπογράφοντας (ηλεκτρονικά ή εγγράφως) το προσωπικό του δελτίο εγγραφής. Αν δεν τηρήσει το συγκεκριμένο όριο, διατρέχει τον κίνδυνο να μειωθεί ο αριθμός των μετοχών που ζητά να αγοράσει. 

13. Ποια στιγμή λαμβάνω τη συνεισφορά μου; 
Οι μετοχές που δίνονται ως συνεισφορά θα ληφθούν στο τέλος της περιόδου διακράτησης, δηλαδή περίπου στις 26 Ιουλίου 2027 υπό ορισμένους όρους (βλ. τοπική προσθήκη). 

14. Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η αποδέσμευση; 
Ανατρέξτε στην «Τοπική προσθήκη», το έγγραφο στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι ισχύουσες περιπτώσεις για τη χώρα σας. 

15. Πώς θα ενημερωθεί ο εργαζόμενος για τις μετοχές που διαθέτει; 
Κατά την ηλεκτρονική εγγραφή, ο εργαζόμενος θα λάβει ένα αποδεικτικό παραλαβής στο οποίο θα επιβεβαιώνεται ο αριθμός των αιτούμενων μετοχών. Κάθε εργαζόμενος ο οποίος συμμετέχει στην εγγραφή θα λάβει τον Ιουλίου του 2022 μια επιστολή στην οποία θα διευκρινίζεται ο αριθμός των μετοχών που του έχουν χορηγηθεί. Θα λάβει επίσης ένα αντίγραφο κίνησης λογαριασμού, μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2023, με μια ανακεφαλαίωση του συνολικού ενεργητικού του.

Οι εργαζόμενοι και άμεσοι μέτοχοι θα έχουν επίσης πρόσβαση στον ιστότοπο της BPSS που ονομάζεται Planetshares, όπου θα μπορούν να ελέγχουν τον λογαριασμό τους και να διαχειρίζονται τα διαθέσιμα στοιχεία ενεργητικού τους. 

16. Πώς γίνεται η αποδέσμευση; 
Ο τοπικός εκπρόσωπος θα εγκρίνει τις αποδεσμεύσεις ανάλογα με τα τοπικά περιστατικά, θα συντάσσει τον φάκελο με τα σχετικά στοιχεία και θα ενημερώνει την BNP για τις αποδεσμεύσεις που πρέπει να γίνουν.

17. Είναι εφικτή η αποδέσμευση μόνο ενός μέρους των τίτλων; 
Ναι. Κάποιος μπορεί να ζητήσει την αποδέσμευση όλων των αγορασμένων και δεσμευμένων μετοχών ή μέρους αυτών. Ωστόσο, ο εργαζόμενος μπορεί να επικαλεστεί έναν λόγο αποδέσμευσης μόνο μία φορά: αν, εφόσον ισχύει μια περίπτωση πρόωρης αποδέσμευσης, ο εργαζόμενος δεν αποδεσμεύσει παρά μόνο μέρος των τίτλων του, οι υπόλοιποι θα παραμείνουν δεσμευμένοι έως τη λήξη της προθεσμίας, εκτός κι αν εντάσσεται σε μια άλλη περίπτωση πρόωρης αποδέσμευσης. 

18. Τι είναι το μέρισμα; 
Το μέρισμα αντιστοιχεί στο μέρος των κερδών που διανέμεται από την επιχείρηση στους μετόχους της. Αυτή η καταβολή δεν γίνεται αυτόματα κάθε χρόνο: εξαρτάται από τα αποτελέσματα του Ομίλου και την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων. 

19. Γίνεται δέσμευση των μερισμάτων; 
Όχι για τους εργαζόμενους που κατέχουν απευθείας μετοχές, διότι το μέρισμα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

20. Τι είναι υπεραξία / μείωση αξίας; 
Η υπεραξία αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της τιμής πώλησης των μετοχών που ο εργαζόμενος έχει στην κατοχή του και της αρχικής του επένδυσης. Αν η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι θετική, ο εργαζόμενος-μέτοχος επιτυγχάνει υπεραξία. Στην αντίθετη περίπτωση, υφίσταται μείωση της αξίας.





.