Aller au contenu principal
Latvia

Biežāk Uzdotie Jautājumi

1. Kas ir Darbinieku akciju plāns? 
Darbinieku akciju plāns ir uzņēmējsabiedrības vai Grupas darbiniekiem rezervētā kapitāla palielinājums. Šie plāni piedāvā prasībām atbilstošajiem darbiniekiem iespēju iegādāties savu uzņēmumu akcijas pie privileģētiem nosacījumiem. 

2. Vai šis piedāvājums tiks piedāvāts katru gadu?
Šis plāns ir jau otrais divu gadu laikā. Tas apliecina Grupas vēlmi regulāri piedāvāt dažādus plānus arī nākotnē, tomēr negarantējot to periodiskumu.

3. Kurš var parakstīties?
Prasībām atbilst darbinieki, kuriem ir darba līgums ar Grupas prasībām atbilstošu uzņēmējsabiedrību, 24* mēnešu stāžs parakstīšanās slēgšanas brīdī 2022. gada 22. jūnijā, un kuri minētajā datumā ir darbinieki. 

* Ņemiet vērā! Dažām valstīm pastāv ierobežojumi attiecībā uz prasību atbilstību, skatiet Vietējo pielikumu.

4. Kad var parakstīties?
Parakstīšanās būs atvērta tikai no 2022. gada 8. jūnija līdz 22. jūnijam (plkst. 23.59 CET – pēc Centrāleiropas laika). 

5. Kā parakstīties?
Parakstīšanās tiks veikta tiešsaistē, izmantojot parakstīšanās rīku, kurš radīts īpaši šim mērķim, izmantojot personīgos identifikatorus („lietotājvārdu” un „paroli”), kas darbiniekiem ir izsniegti pa e-pastu vai parasto pastu (ja e-pasta adrese nav norādīta). Tomēr darbiniekiem, kuriem nav pieejams interneta pieslēgums – ne profesionāli, ne personīgi – tāpat ir iespējams aizpildīt parakstīšanās veidlapu, to pieprasot no organizācijas cilvēkresursu nodaļas. Lai veidlapa būtu spēkā, tā ir jāaizpilda, jāparaksta un jānosūta vietējai cilvēkresursu nodaļai pirms parakstīšanās perioda beigām, 22. jūnijam plkst. 23.59 CET, to pierādot ar pasta zīmogu. 

6. Es pazaudēju savus kodus, kā man rīkoties?
Vietējā cilvēkresursu nodaļa varēs ģenerēt jaunu paroli pēc darbinieka pieprasījuma parakstīšanās rīkā. Darbinieki arī abonēšanas laikā var sūtīt e-pastu uz [email protected], ja viņiem nepieciešama jebkāda palīdzība, lai izveidotu savienojumu vai abonētu.

7. Vai ir iespējams modificēt/anulēt parakstīšanos?
Darbinieki var modificēt savu parakstīšanos tiešsaistē līdz pēdējai parakstīšanās perioda dienai, proti,  2022. gada 22. jūnijam. Pēc parakstīšanās perioda beigām modifikācijas vairs nevarēs veikt un parakstīšanās būs neatsaucama. Darbiniekiem būs jāsamaksā visa sava ieguldījuma summa. 

8. Kas notiek, ja es pametu Grupu?
Ja darbinieks pamet Grupu pēc parakstīšanās perioda beigām, tas neietekmē viņa atbilstību prasībām. Šī darbinieka FCPE daļas kļūs pieejamas brīdī, kad darbinieks pamet darbu, un var tikt atpirktas. 

9. Kāds ir minimālais ieguldījums?
Minimālais ieguldījums ir viena L’Oréal akcija. 

10. Kāds ir maksimālais darbinieka parakstīšanās apjoms?
Maksimālais ieguldījums ir 50 L’Oréal akcijas, ja tas nepārsniedz 25% no 2022. gada bruto gada atalgojuma.

11. Ko nozīmē „bruto gada atalgojums”?
Bruto gada atalgojums sastāv no gada algas, prēmijām un bonusiem, kas izmaksāti vai WPS 2022. gadā. 

12. Kas notiek, ja es pārsniedzu maksimālo summu, kas ir 25% no bruto gada atalgojuma?
Katrs darbinieks apņemas ievērot šo summu, parakstot (tiešsaistē vai papīra veidā) parakstīšanās veidlapu. Risks ir tāds, ka viņa parakstīšanās pieprasījums tiks samazināts, ja minētais ierobežojums nav ievērots. 

13. Kurā brīdī es saņemu savu līdzieguldījumu?
Līdzieguldījuma veidā pirktās akcijas tiks izsniegtas bloķēšanas perioda beigās, proti, apmēram 2027. gada 26. jūliju pie noteiktiem nosacījumiem (skat. Vietējo pielikumu). 

14. Kādi ir atbloķēšanas gadījumi?
Skatiet savu „Vietējo pielikumu”, kur ir aprakstīti visi nosacījumi, kas ir spēkā jūsu valstī. 

15. Kā darbinieks tiks informēts par akcijām, kuras ir viņa rīcībā?
Veicot parakstīšanos tiešsaistē, darbinieks saņems kvīti, kurā apstiprināta parakstīšanās summa. Katrs darbinieks, kas veicis parakstīšanos, 2022. gada jūliju saņems vēstuli, kurā tiks precizēts viņam sniegto daļu skaits. Darbinieks tāpat 2023. gada 1. ceturksnī saņems konta izrakstu, kurā tiks sniegts kopsavilkums par viņa aktīviem. Turklāt darbinieki-akcionāri ar FCPE starpniecību varēs piekļūt arī Amundi tīmekļa vietnei www.amundi-ee.com, kurā tie varēs pārskatīt savu kontu, kā arī pārvaldīt savus aktīvus. 

16. Kā veikt atbloķēšanu?
Atbloķēšanas veikšanu pilnvaro vietējais korespondents, ņemot vērā vietējos nosacījumus, kā arī viņš sagatavos aktu ar atbilstošajiem apstākļiem un paziņos Amundi ESR par veicamo atbloķēšanu. 

17. Vai ir iespējams atbloķēt tikai daļu no aktīviem
Jā. Ir iespējams pieprasīt atbloķēšanu visām parakstītajām un bloķētajām akcijām, vai arī tikai daļai no tām. Tomēr atbloķēšanu var veikt tikai vienu reizi: ja, veicot pirmstermiņa atbloķēšanu, darbinieks atbloķē tikai daļu no saviem aktīviem, pārējā daļa paliek bloķēta līdz termiņa beigām, izņemot gadījumu, ja attiecībā uz darbinieku stājas spēkā citi pirmstermiņa atbloķēšanas nosacījumi. 

18. Kas ir dividende?
Dividende ir daļa no peļņas, kuru uzņēmums sadala savu akcionāru starpā. Šis maksājums netiek automātiski veikts katru gadu: tas ir atkarīgs no Grupas darbības rezultātiem un Akcionāru pilnsapulces lēmuma. 

19. Vai dividendes tiek bloķētas?
Ja akcijas tiek pārvaldītas ar FCPE starpniecību, saņemtās dividendes palielinās daļu vērtību un būs bloķētas. 

20. Kas ir vērtības pieaugums / vērtības samazinājums?
Vērtības pieaugums ir starpība starp pārvaldīto akciju pārdošanas cenu un sākotnējo ieguldījumu. Ja šī starpība ir pozitīva, darbinieks-akcionārs ir sasniedzis vērtības pieaugumu. Pretējā gadījumā tiek ciests vērtības samazinājums.





.