Aller au contenu principal
Norway

Spørsmål-Svar

1. Hva er en aksjespareordning?
En aksjespareordning er en kapitalforhøyelse forbeholdt de ansatte i et selskap eller konsern. Disse ordningene tilbyr de ansatte som oppfyller kriteriene, muligheten til å kjøpe aksjer i sine selskaper til fordelaktige betingelser.

2. Vil ordningen tilbys hvert år?
Denne ordningen er den andre aksjesparingsordningen på to år. Dette gir uttrykk for selskapets ønske om å komme med regelmessige tilbud av denne typen i årene som kommer, men uten at vi kan garantere at denne regelmessigheten vil være konsekvent.

3. Hvem kan tegne aksjer?
Ansatte er berettiget til å tegne aksjer hvis de har en arbeidsavtale med et kvalifisert selskap i konsernet, hvis de har 24* måneders ansiennitet på tidspunktet tegningsperioden avsluttes (22. juni 2022), og hvis de fortsatt jobber i selskapet på denne datoen.

* Info: Enkelte land krever andre kriterier for å kunne tegne aksjer, se den lokale informasjonen.

4. Når kan jeg tegne?
Tegningsperioden løper fra 8. til 22. juni 2022 (kl. 23.59 CET - Central European Time) og er kun mulig i denne perioden.

5. Hvordan tegner jeg?
Tegningen skjer på nett ved hjelp av en tegningsportal opprettet spesielt for prosjektet. Du logger deg på med et brukernavn og passord som sendes til deg på e-post eller i brev (hvis e-postadressen ikke er utfylt). Ansatte som ikke har Internettforbindelse, verken på jobben eller hjemme, kan også mulig fylle ut en tegningsblankett ved henvendelse til enhetens HR-korrespondent. For å være gyldig må blanketten fylles ut, signeres og sendes til den lokale HR-korrespondenten før tegningsperioden utløper den 22. juni 2022 kl. 23.59 CET. Datostempelet fra posten beviser at den ble sendt i tide.

6. Jeg har mistet påloggingskodene, hva gjør jeg?
De lokale korrespondentene kan lage et nytt passord for den ansatte direkte i tegningsportalen. Ansatte kan også sende en e-post til [email protected] i løpet av abonnementsperioden dersom de trenger hjelp til å koble til eller for å abonnere.

7. Er det mulig å endre/angre tegningen?
Ansatte kan endre tegningen sin på nett frem til den siste dagen i tegningsperioden, 22. juni 2022. Etter tegningsperioden er det ikke mulig å gjøre noen endringer og tegningen vil være endelig. Den ansatte må da betale hele investeringen sin.

8. Hva skjer hvis jeg slutter i jobben?
Hvis en ansatt slutter i jobben etter tegningsperioden, er personen allikevel kvalifisert til å tegne aksjer. Aksjene eller fondsandelene til den ansatte blir tilgjengelige når personen slutter i jobben, og kan da innløses.

9. Hva er den minste investeringen?
Det minste du kan investere er én L'Oréal-aksje.

10. Hva er maksimal investering for hver ansatt?
Maksimumsbeløpet er 50 L’Oréal-aksjer begrenset til 25 % av brutto årslønn for 2022.

11. Hva menes med "brutto årslønn"?

Brutto årslønn består av utbetalt årslønn, tillegg og bonus i 2022.

12. Hva skjer hvis jeg ikke respekterer terskelen på 25 % av din brutto årslønn?
Den enkelte ansatte plikter å respektere terskelen når han/hun signerer tegningsblanketten (på nett eller papir). Risikoen er at forespørselen om tegning reduseres hvis terskelen ikke er overholdt.

13. Når får jeg bonusaksjene?
Bonusaksjene mottas ved slutten av bindingstiden, dvs. rundt 26. juli 2027, på visse vilkår (se i den lokale informasjonen).

14. Når kan aksjene innløses førtidig?
Les om alle tilfellene som gjelder for landet ditt i din lokale informasjon.

15. Hvordan får den ansatte beskjed om hvor mange aksjer han/hun eier?
Når den ansatte tegner på nett, vil han/hun få en mottaksbekreftelse på antall forespurte aksjer og/eller det innbetalte beløpet. Hver ansatt som har tegnet aksjer, vil motta et brev i juli 2022 med en oversikt over hvor mange andeler og/eller aksjer han/hun eier. Det sendes også en kontoutskrift i løpet av første kvartal 2023 som oppsummerer hele beholdningen. I tillegg har de ansatte aksjeeierne, via investeringsfondet, også tilgang til nettstedet til Amundi, www.amundi-ee.com, der de kan gå inn på kontoen sin og forvalte den tilgjengelige beholdningen.

16. Når kan aksjene innløses?
Det er den lokale korrespondenten som gir tillatelse til innløsningen avhengig av de lokale reglene. Korrespondenten innhenter nødvendig dokumentsjon og sender en forespørsel til Amundi ESR om å foreta innløsningen.

17. Er det mulig å kun innløse en del av aksjene?
Ja. Det er mulig å be om innløsning av alle eller noen av aksjene som er tegnet og bundet. Men du kan kun kreve førtidig innløsning én gang: hvis du kun innløser en del av aksjene førtidig, vil resten være bundet frem til forfall, med mindre du er berørt av andre grunner til førtidig innløsning.

18. Hva er utbytte?
Utbytte er en del av fortjenesten som bedriften deler ut til sine aksjeeiere. En slik utbetaling skjer ikke automatisk hvert år: utbyttet avhenger av konsernets resultater og vedtaket fattet av generalforsamlingen.

19. Er utbyttet bundet?
Utbyttet er bundet for andelseiere i investeringsfondet fordi utbyttet øker verdien av andelene.

20. Hva er gevinst eller tap?
Gevinst tilsvarer forskjellen mellom aksjenes salgspris og kjøpspris (din investering). Hvis forskjellen er positiv, får aksjeeieren en gevinst. I motsatt tilfelle, vil det være et tap.





.