Aller au contenu principal
Slovakia - SK

ODPOVEDE NA VAŠE OTÁZKY

1. Čo je to Plán kapitálovej účasti zamestnancov? 
Plán kapitálovej účasti zamestnancov je spôsob zvyšovania kapitálu vyhradený pre zamestnancov spoločnosti alebo Skupiny. Tento plán ponúka vybraným zamestnancom možnosť nadobudnúť akcie spoločnosti za zvýhodených podmienok.

2. Opakuje sa táto ponuka každý rok? 
Tento program je druhým programom za dva roky. Čo svedčí o snahe Skupiny pravidelne ponúkať ďalšie programy v budúcnosti, aj keď nie v stanovených intervaloch. 

3. Kto sa môže upísať? 
Zamestnanci, ktorí so spoločnosťou L’Oréal alebo Skupinou majú pracovno-právny vzťah v trvaní minimálne 24 mesiacov, a to ku dňu ukončeniu upisovania, t.j. 22. júna 2022 vrátane.

*Poznámka : V niektorých krajinách sú obmedzené podmienky spôsobilosti, viď Miestny dodatok.

4. Kedy sa upísať? 
Úpis je možný iba v dátumoch od 8. do 22. júna 2022 (23:59 CET).

5. Ako sa upísať? 
Upísať sa je možné online prostredníctvom nástroja na upisovanie, ktorý používa osobné prihlasovacie údaje („prihlasovacie meno“ a „heslo“), ktoré zamestnanci obdržia e-mailom alebo poštou (v prípade, ak nebol zadaný e-mail). U zamestnancov, ktorí nedisponujú internetovým pripojením, či už v práci alebo doma, je možné na upísanie použiť formulár vydaný na žiadosť u príslušného pracovníka HR oddelenia. Aby bol tento formulár platný, musí byť vypísaný, podpísaný a zaslaný na príslušné HR oddelenie pred ukončením upisovacieho obdobia, t.j.  22. júna 2022 do 23.59 hod., smerodajná je pečiatka pošty.

6. Stratila/-a som svoje prihlasovacie údaje, Čo teraz? 
Miestni pracovníci HR oddelenia vygenerujú v nástroji na upisovanie zamestnancovi nové heslo. Zamestnanci môžu tiež poslať e-mail na adresu [email protected] počas obdobia predplatného, ak potrebujú pomoc s pripojením alebo upisovaním.

7. Je možné zmeniť/zrušiť upísanie? 
Zamestnanci môžu svoj úpis meniť online až do posledného dňa upisovacieho obdobia, t.j. do  22. júna 2022 vrátane. Po tomto období už nebude možné nič meniť a úpis bude neodvolateľný. Zamestnanci budú povinní vyplatiť celú svoju investíciu.

8. Čo sa  stane, keď Skupinu opustím? 
Ak zamestnanec Skupinu opustí po ukončení upisovacieho obdobia, práva mu nezanikajú. Jeho podiel v podnikovom investičnom fonde bude k dispozícii v momente jeho odchodu a bude ho možné odkúpiť.

9. Aká je výška minimálnej investície? 
Minimálna výška investície je jedna akcia spoločnosti L’Oréal. 

10. Aká je maximálna výška úpisu na zamestnanca? 
Maximálna investícia predstavuje 50 akcií spoločnosti L’Oréal, teda maximálne 25 % hrubej ročnej mzdy za rok 2022.
11. Čo znamená „hrubý ročný príjem“? 
Hrubý ročný príjem tvorí mesačná mzda, príplatky a bonusy alebo WPS za rok 2022.

12. Čo sa stane ak presiahnem strop 25 % svojho hrubého ročného príjmu?
  Každý zamestnanec sa zaväzuje, že tento limit dodrží podpísaním (online alebo na papieri) upisovacieho formulára. Pokiaľ tento limit nebude dodržaný, požadovaná upisovacia čiasta môže byť znížená.

13. Kedy dostanem zamestnanecký príspevok? 
Zodpovedajúci podiel akcií bude poskytnutý na konci blokačného obdobia, to znamená okolo 26. júla 2027 za určitých podmienok (viď Miestny dodatok).

14. V akých prípadoch budú akcie odblokované? 
Viď „Miestny dodatok“, v ktorom sú uvedené všetky možné prípady.

15. Ako bude zamestnanec informovaný o akciách, ktorými disponuje? 
Zamestnanec pri upisovaní online získa potvrdenie o prijatí, v ktorom bude potvrdená upisovacia suma. Každý zamestnanec, ktorý sa upísal, dostane v júli 2022 list, kde bude upresnené, koľko akcií mu bolo pridelených. Okrem toho dostane aj výpis z účtu za prvý štvrťrok 2023, v ktorom mu budú zhrnuté všetky jeho aktíva. Navyše, zamestnaneckí akcionári prostredníctvom podnikového investičného fondu získavajú prístup k internetovej stránke www.amundi-ee.com, kde si môžu prezrieť svoj účet a spravovať dostupné aktíva.

16. Ako môžem svoje akcie odblokovať? 
Miestny korešpondent povolí odblokovanie v závislosti od jednotlivých prípadov. Vytvorí súbor s príslušnými údajmi a spoločnosti Amundi ESR oznámi odblokovanie, ktoré sa má vykonať.

17. Je možné odblokovať iba časť akcií? 
Áno. Je možné požiadať o odblokovanie časti alebo všetkých upísaných a zablokovaných akcií. Dôvod odblokovania možno uplatniť iba raz: ak v prípade predčasného odblokovania zamestnanec odblokuje iba časť svojich aktív, zvyšok zostane zablokovaný až do doby splatnosti, okrem prípadov, kedy dôjde k ďalšiemu predčasnému odblokovaniu.

18. Čo je to dividenda? 
Dividenda predstavuje časť zisku, ktorý spoločnosť rozdelí svojim akcionárom. K tomu nedochádza každý rok: závisí od výsledkov Skupiny a rozhodnutia valného zhromaždenia akcionárov.

19. Sú dividendy zablokované? 
Pre akcie, ktoré sú v držbe podnikového investičného fondu, platí, že prijatá dividenda zvyšuje hodnotu podielu a je blokovaná.

20. Čo je to zisk/strata? 
Zisk zodpovedá rozdielu medzi predajnou cenou akcie v držbe a počiatočnou investíciou. Ak je rozdiel kladný, akcionár dosiahne zisk. V opačnom prípade dochádza k strate.





.