Aller au contenu principal
Ukraine

ПОШИРЕНІ ПИТАННЯ

1. Що таке план придбання акцій компанії співробітниками?
План придбання акцій компанії співробітниками — це зростання капіталу співробітників компанії або групи. Ці плани пропонують співробітникам придбати акції своєї компанії на пільгових умовах. 

2. Чи буде ця пропозиція дійсна кожного року?
Це вже другий план за два роки. Це свідчить про прагнення Групи регулярно пропонувати інші плани в майбутньому, проте не гарантуючи періодичність.

3. Хто може підписатися на акції?
Співробітники, які працюють за трудовим контрактом в одній із компаній Групи, яка бере участь у плані, зі стажем не менше 24* місяців на момент припинення підписки 22 червня 2022 р. і які залишаються співробітниками компанії на цей день.

* Зверніть увагу: деякі країни мають обмеження щодо відповідності вимогам, див. додаткові місцеві умови.

4. Коли підписуватися на акції? 
Підписку буде відкрито виключно з 8 по 22 червня 2022 р. (23:59 CET — центральноєвропейський час).

5. Як підписатися на акції? 
Підписка оформляється онлайн за допомогою спеціально створеного інструмента підписки з використанням облікових даних (імені користувача та пароля), отриманих електронною або звичайною поштою (якщо адреса електронної пошти не була вказана). Проте співробітники, які не мають Інтернету ні вдома, ні на робочому місці, можуть заповнити бюлетень підписки, доступний за запитом у відділі кадрів компанії. Цей бюлетень набуває чинності після заповнення, підписання та передачі в місцевий відділ кадрів до припинення періоду підписки 22 червня 2022 р. о 23:59 CET, поштовий штамп слугує доказом.

6. Я загубив(-ла) свій пароль, що мені роботи?
Співробітники місцевого відділу кадрів можуть створити новий пароль для співробітника на платформі підписки. Працівники можуть також надіслати електронний лист на адресу [email protected] протягом періоду підписки, якщо їм потрібна допомога для підключення або реєстрації.

7. Чи можна змінити або відмінити підписку? 
Співробітники можуть змінити підписку онлайн до останнього дня періоду підписки, тобто до 22 червня 2022 р. Після завершення цього періоду змінити чи скасувати підписку буде неможливо. Співробітники матимуть повністю сплатити свою інвестицію. 

8. Що трапиться, якщо я залишу групу? 
Якщо співробітник залишає групу після завершення періоду підписки, його акції стають доступними в момент звільнення і можуть бути викуплені. 

9. Яка мінімальна сума інвестиції? 
Мінімальна сума інвестиції дорівнює сумі однієї акції L’Oréal.

10. Який максимальний розмір підписки? 
Максимальна сума інвестиції не може перевищувати в сумі п'ятдесят акцій L’Oréal, або бути більшою, ніж 25% від річного доходу до сплати податків.

11. Що означає "річний дохід до сплати податків"? 
 Річний дохід до сплати податків — це заробітна плата за рік, премії, нараховані бонуси чи доля участі в прибутках у 2022 році.

12. Що трапиться, якщо я перевищу ліміт у 25 % від свого річного доходу до сплати податків ?
Кожний співробітник зобов’язується дотримуватися цього ліміту, підписавши (онлайн чи на папері) бюлетень підписки. У разі недотримання цього ліміту його підписка може бути зменшена. 

13. Коли я зможу отримати свій відкладений бонус? 
Ви отримаєте відкладений бонус після завершення періоду блокування, приблизно 26 липня 2027 р., за виконання певних умов (див. додаткові місцеві умови). 

14. Які існують випадки дострокового отримання акцій? 
Див. додаткові місцеві умови, у яких викладено всі випадки, передбачені у вашій країні. 

15. Яким чином співробітника буде проінформовано про акції, якими він володіє?
Після оформлення підписки онлайн співробітнику буде надіслано повідомлення про отримання, у якому буде вказано суму підписки. Кожний співробітник, який оформить підписку, отримає в липні 2022 р. лист із вказаною кількістю призначених йому акцій. Він також отримає виписку з рахунку протягом першого триместру 2023 року з переліком усіх його активів. Крім того, співробітники-акціонери через ПІФ матимуть доступ до веб-сайту Amundi www.amundi-ee.com, на якому вони зможуть перевіряти свій рахунок та управляти доступними активами. 

16. Як достроково отримати свої акції? 
Згоду на дострокове отримання паїв співробітником дає місцевий представник у залежності від місцевих випадків, який складає досьє з відповідними даними та повідомляє Amundi ESR про необхідні розблокування.

17. Чи можна розблокувати лише частину акцій?
Так. Можна попросити розблокувати всі або частину заблокованих акцій за підпискою. Проте причина розблокування може бути використана лише один раз: якщо у разі дострокового отримання акцій співробітник розблоковує лише частину своїх активів, решта залишається заблокованою до завершення періоду блокування, за винятком появи іншої причини дострокового отримання акцій.

18. Що таке дивіденд? 
Дивіденд — це частка чистого прибутку, що розподіляється підприємством серед акціонерів. Нарахування дивідендів не є автоматичним: воно залежить від результатів Групи та рішення загальних зборів акціонерів.

19. Чи блокуються дивіденди? 
Для акцій, що утримуються в ПІФ, отриманий дивіденд збільшить вартість паїв і залишиться заблокованим. 

20. Що таке приріст і зменшення вартості капіталу? 
Приріст вартості капіталу — це різниця між ціною продажу акцій у власності та сумою початкової інвестиції. Якщо різниця позитивна, спостерігається приріст вартості капіталу співробітника-акціонера. У противному випадку спостерігається зменшення вартості капіталу.





.